אם יש משהו יותר מבאס מלעשות פשיטת רגל, זה לבחור את העורך דין הלא נכון לטפל בתיק שלך. הרבה עורכי דין כבר התחילו להסתכל על פשיטות רגל כעסקה של הגשת ניירת בכמויות ולכן החייבים הרבה פעמים פשוט מקבלים שרות מתחת לכל ביקורת. לכן, חשוב לעשות מחקר לפני ששוכרים את שירותיו של עורך דין שמתעסק בפשיטות רגל.

 להלן 10 המלצות לעזור לכם למצוא את הייצוג הכי טוב לתהליך פשיטת הרגל שלכם:

1. לא לדחות. הרעיון של לשכור שירותיו של עורך דין נעים בדיוק כמו עקירת שיניים. אבל אל תתנו לזה לגרום לכם לדחות את תחילת המחקר בנושא. ברגע שאתם יודעים שתצטרכו עורך דין התחילו לחקור על עורכי דין טובים כדי שלעורך דין הטוב שתמצאו יהיה די זמן להכין את התיק שלכם.

2. תחפשו עצות של אנשי מקצוע אחרים. תשאל את עצמך איזה אנשי מקצוע אתה מכיר שיכולים להכיר עורכי דין טובים לפשיטת רגל. אם יש לך עורך דין אישי, זה בהחלט מקום טוב להתחיל. צריך להבין שהנושא של פשיטת רגל זה מומחיות. גם אם העורך דין שלך מציע לטפל בתיק כחלק מהשירותים שהוא מציע לך, צריך לבדוק היטב שהוא באמת מבין בתחום הזה.

3. תבלה יום בבית משפט לפשיטות רגל. לראות עו"ד פשיטת רגל העוסקים בנושא יכול לתת לך רעיון של סוג העורך דין שהיית רוצה. בבית המשפט גם תוכל לגלות איזה עורכי דין מתמחים בתחום זה של משפטים.

4. גלה מי יושב בפאנל בבית המשפט. העורכי דין שיושבים באופן שותף בפאנל בבית המשפט הם גם עורכי דין מכובדים. בנוסף תשיגו את השמות של עורכי דין שמשתתפים בוועדות נושים וחייבים המקומיים. אנשים המופיעים בוועדות אלו עושים את זה בשביל להשיג לקוחות אבל גם לוקחים את עבודתם ברצינות.

5. תבקרו במשרדי עורכי דין. לקבל תחושה של משרד עורכי דין יכול לתת לך הרגשה של איך יתייחסו גם לתיק שלך. תסתכל מסביב ותראה כמה הם מאורגנים. האם זה מסודר או שמה יש תיקים עם כתמי קפה מפוזרים בכל מקום? כמו שלא הייתם הולכים לרופא עם חדר טיפולים מטונף גם לא שוכרים שירות של עורך דין עם משרד מבולגן.

6. תשאלו הרבה שאלות. ברגע שיש לכם כמה מועמדים תשאלו אותם את השאלות הבאות (כל תשובה לכל שאלה כזאת היא קריטית, אז אם אתם מקבלים תשובה מתחמקת, זה כנראה דגל אדום שזה לא העורך דין בשבילך):

·        איזה תעודות יש לך?

·        בכמה פשיטות רגל כבר טיפלת?

·        בכמה תיקים אתה מטפל בחודש או בשנה?

·        מתוכם כמה מהם הם עסקים?

·        כמה גישה יהיה לי אליך בזמן טיפול התיק שלי?

·        אם אני לא אעבוד ישירות איתך, מי יטפל בתיק שלי?

·        האם אוכל להיפגש עם המטפל בתיק שלי?

·        כמה זמן נראה לך שזה ייקח?

·        איך התהליך עובד?

 

7. תשקול היטב את התשובות. כפי שכבר כתבנו, פשיטות רגל יכול להיות עסק של כמויות, שזה אומר שהזמן שתקבל עם עורך דין מסוים יכול להיות מאוד מינימלי לעומת הזמן שיהיה לך עם מתמחה או מזכירת המשרד. זה עוד סיבה חשובה להשקיע זמן בתהליך הראיונות ולשקול היטב את התשובות. האם כל מועמד נתן לך תשובות מספקות וענייניות? האם למשרד עורכי דין ולעורך דין עצמו יש מספיק מומחיות לצרכים שלך? האם הם נראים לך יותר מדי עמוסים?

8. אל תשכרו את שירותיו של העורך דין הכי זול. ברור במצב שבו אתה נמצא אין לך הרבה כסף. אבל כמו הרבה דברים בחיים שלנו, אתה מקבל את מה שאתה משלם עליו. אתה רוצה עורך דין שמכיר את המערכת, ויעשה את מיטב המאמצים בייצוג שלכם. אולי זה יעלה לך קצת יותר. ניתן לבדוק אם המחיר שמציעים לך הוא הגיוני ומתאים למחיר הממוצע בלשכת עורכי הדין המקומי. מי שגובה שכר גבוה מדי או נמוך מידי, עדיף שלא תבחר כייצוג.

9. תבין בדיוק על מה אתה משלם. תבין מה כולל הסכום שתשלם ומה זה לא כולל. יש תהליכים מסובכים לפעמים שדורשים שירותים נוספים, למשל אם צריך רואה חשבון פורנזי. במידה וכן תברר אם זה כלול או לא כלול בשכר של העורך דין.

10. תישאר מחובר. ברגע ששכרתם שירותיו של עורך דין, אל תשב לאחור ותתן לו פשוט לעשות הכל. תבדוק בעצמך כל תהליך. האם הוא הגיש את הניירת? האם חייבים ירדו מהרשימה? להיות חלק מהתהליך יעזור לך לוודא שכל התהליך יעבור בצורה חלקה וגם העורך דין יצטרך להיות כל הזמן מודע ומעורב בתיק שלך.

Leave a Reply