פיצה יכולה ללכת לשני הכיוונים: ג'אנק פוד שמנוני במיוחד או שילוב בריא של מרכיבים טריים. איזה מהם נשמע לכם טוב יותר (וגם עבורכם)? כך יוצרים מגש עם פרופיל בריא יותר.

1) שימו בזה בצק דגנים מלא

ניתן להכין בעצמכם בעזרת המתכון המהיר והקל הזה. לכל משולש מספק, יהיו סיבים וחלבון נוספים.

2) השתמשו בגבינות דלות יותר

לכו על טעם חזק יותר ופחות קלוריות על ידי שימוש בשילוב של מוצרלה רזה חלקה, פרובולון חד ופרמזן טבעי בעל שומן טבעי.

3) העמיסו ירקות

לילות פיצה הם דרך נהדרת להשתמש במה שיש במקרר. אין חוקים – כל מה שיש לכם, זרוק אותו על המגש.

4) שימו לב לכמות

פיצה היא אחד מאותם מאכלים שאנשים מנדפים ללא מחשבה, לכן כדאי לשים לב למנות (האם אתם באמת צריכים את הפרוסה השלישית או הרביעית?!).

5) לכו על תוספות בריאות יותר

במקום גושי גבינה, בחרו בחטיפי פיצה לבבים ובריאים כמו דלעת צלויה ופטריות בשריות.

6) בחר בשר דל יותר

חובבי בשר לא צריכים להפסיד. מחליפים בשרים שומניים כמו פפרוני ונקניקיית חזיר לנתחים דקיקים (רזים יותר) של סלמי, בייקון הודו ונקניקיית עוף.

7) מגישים עם סלט

במקום פשוט לאכול פחות פיצה, מגישים אותה עם סלט גדול. זה יקל הרבה יותר על היצמדות לטיפ מס '4 (ראה לעיל).

8) שימו על המגש רוטב ביתי

רטבי פיצה מצנצנת טובעים בדרך כלל בנתרן ובחומרים משמרים אחרים. להכין אחד משלך ישפר באופן מיידי את האיכות של כל מתכון פיצה. חשבו מעבר לרוטב האדום ונסו פסטו או שמן זית טוב ושום טרי.

9) הוסיפו תבלינים

קנו חריף במקום שמנוני. צ'ילי טרי ופתיתי פלפל אדום הם התאמה טובה לטעמים עדינים יותר כמו עגבניות טריות ועשבי תיבול.

Leave a Reply