עבור ספורטאים שתמיד מחפשים אביזרי אימון שעשויים לספק יתרונות ברורים, הנעל נוטה להיות גבוהה ברשימת סדר העדיפויות למקסום הביצועים. בנוסף לנעליים שעוצבו במיוחד כדי לדבוק בסוגי האימונים בהם אתם משתתפים, בעלות על זוג מדרסים איכותיים יכולה לא רק לעזור לכם להפיק את המרב מהתרגילים, אלא גם עשויה להפחית את הסיכויים שלכם לחוות פציעה. עם זאת, ישנם עשרות מדרסים שונים אשר נעים במידה רבה במחיר, מה שהופך את רכישת האורתוטיקה המותאמת אישית לרוב להשקעה שקשה להעריך. לפני שאתה יוצא לבזבז כסף על אביזרי הנעלה אלה שעשויים להועיל, הנה מה שעליכם כספורטאים לדעת כשאתם בוחנים את האפשרויות למדרסים לנעליים:
מדוע מדרסים יכולים לעזור
מדרסים יכולים להיות יותר מסתם אביזרים המקדמים נוחות נוספת לכפות הרגליים. ניתן להתאים אורתוטיקה בכדי לספק תמיכה רבה יותר בכפות הרגליים, ומאפשרת הפצת לחץ באופן אחיד כך שהמפרקים לא נלחצים ברציפות במהלך פעילות גופנית. מדרסים לנעליים יכולים להיות גם מעוצבים באופן ספציפי כך שיהיו יעילים לספורט שבחרת, בין אם מדובר באורתוטיקה המשמשת לרצים למרחקים ארוכים או לשחקני כדורסל הזקוקים לתמיכה רבה יותר במגרש. מכיוון שיש 26 עצמות ו 20 שרירים בכף הרגל, מדרסים המספקים תמיכה באזורים ספציפיים בכף הרגל יכולים לספק יתרונות לספורטאים המפעילים לחץ כל הזמן על אזורים מסוימים בגלל התנועות הנדרשות לפעילות שהם מבצעים. בנוסף לכפות הרגליים, מדרסים מסייעים גם לאזורים אחרים בגוף.
אין השקעה ארוכת טווח
אמנם יתכן שיש חברות מדרסים שמבטיחות שתקבל המון אריכות חיים ושימוש מדרסים שלך, אך בדרך כלל מומלץ שלא ללבוש מדרסים ברציפות לאורך זמן רב. כלל אצבע טוב שכדאי לקחת בחשבון כשאתם שוקלים אפשרויות מדרסים הוא שככל שתשתמשו בהם יותר, כך יהיה עליהם להחליף מהר יותר בגלל בלאי מוגזם. לבישת מדרסים למשך זמן רב מדי תפחית רק את יכולות התמיכה והריפוד שלהם בכפות הרגליים, לכן ניסיון של דגמים פחות יקרים לפני שתבצע השקעות גדולות עשוי להיות נחוצות כדי לאמוד כמה עזרה אתה באמת צריך.
סוגים של מדרסים
ישנם גם כמה סוגים של מדרסים אשר יתאימו לצרכי כף הרגל הספציפית שלך במהלך פעילות גופנית. ספורטאים שפשוט מחפשים הקלה רבה יותר בכאב על הרגליים עשויים להפיק תועלת מהוספת כמה מדרסי נוחות, שבעיקר נמכרים בחומרי ג'ל או קצף המדגישים ריפוד ולא חלוקת לחץ. מדרסים נוחים כוללים יותר טכנולוגיית ספיגת זעזועים, אשר ממזערת את ההשפעה על כפות הרגליים שלך בכל צעד שאתה עושה. מדרסים תומכים הם מה שבאופן כללי מסוגל לספק טוב יותר לספורטאים, מכיוון שהם מכילים חומרים קשים יותר שנועדו לתמוך בעצמות ובשרירים בכפות הרגליים. אלה הם סוגים של אורטוטיקה המומלצת לאנשים המחלימים ממחלות שונות, כמו למשל plantar fasciitis, שהיא דלקת ברקמות שמתפרשת לאורך קרקעית כף הרגל לעבר העקב. מדרסים מסוג זה מגיעים בסוגים רבים של מבנים שיכולים להפיץ מחדש לחץ, מה שבתורו משחרר מתח באזורים אחרים בגוף, כמו הברכיים, הגב או המותניים. אם אתה מודאג יותר מסוגי מדרסים שיכולים להקל על מחלה מסוימת ממנה אתה סובל, התייעץ עם רופא אורטופדי לגבי המלצות אפשריות.
טיפים להתאמה וטיפול
אחרי שיש לך עיצוב נכון של מדרסים המותאמים לאימון שלך, הכרת נהלי ההתאמה והאכפתיות הנכונים היא השלב הבא למקסם את הביצועים האורתוטיים. הוצא את המדרס שלך מהאריזה ועמד עליו בעצמו, מבלי להכניס אותו לנעל. יש לשפשף לאט את כפות הרגליים שלך לחומר, כך שהמדרס יתחיל לעצב את עצמו סביב כף הרגל שלך. לאחר שהנחתם את המדרסים בנעל, וודאו שאתם מרגישים שהמדרס הוא בטוח ויציב. אם אתה מבחין שהוא גולש סביר להניח שתצטרך גודל גדול יותר.
תלוי באיכות או בחומר, מדרסים ממוצעים יתחילו לאבד את יעילותו לאחר 12 חודשי שימוש קבוע. במהלך תקופה זו, הדרך הטובה ביותר לשמור על ביצועי הביצועים הטובים ביותר היא לאוורר אותם אחרי כל אימון או רצף אימונים. נסה לשטוף אותם פעם בשבוע, וזו דרך כללית להימנע מכל סיכוי להצטברות חיידקים. אם הנוחות והיציבות ממשיכים להיות בעיה במדרסים, כנראה שהגיע הזמן להחליף או לשדרג אותם.